فایل بای | FileBuy

مرجع خرید و دانلود گزارش کار آموزی ، گزارشکار آزمایشگاه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه و پایان نامه های کلیه رشته های دانشگاهی

فایل بای | FileBuy

مرجع خرید و دانلود گزارش کار آموزی ، گزارشکار آزمایشگاه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه و پایان نامه های کلیه رشته های دانشگاهی

حشرات، قارچ، میکروارگانیسم ها

این مقاله با معرفی آفت‌کشهای شایع مصرفی در ایران و بررسی اثرات آنها بر تولید مثل، راهکارهای مناسب برای پیشگیری از اثرات سوء این مواد و با ایجاد آگاهی در پژوهشگران، زمینه انجام تحقیقات و مطالعات توصیفی و کلینیکی درباره اثرات آفت‌کشهای شایع مصرفی در کشور بر تولید مثل در حیوان و انسان را فراهم می‌نماید
دسته بندی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل doc
حجم فایل 33 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 18
حشرات، قارچ، میکروارگانیسم ها

فروشنده فایل

کد کاربری 8067

حشرات: تیرانوزها، دیکتی پوتیرها، پسوکوتیرها، ایزوپترها، کوله ئوستپرها و دیپترها هستند. علائمی که نشاندهنده وجود حشرات است:1. خود حشره اعم از زنده یا مرده در دوره‎های تکاملی مختلفی (تخم، شفیره و پوستهای انداخته شده) ۲. مدفوع ۳. حشرات چوب‎خوار که کپه‎های ریزی از پودر چوب و وسایل چوبی از خود به جا می‎گذارند.

تیره تیزانورها : ماهی نقره‎ای در مرحله شفیره‎ای و به هنگام بلوغ بیشترین خسارت را وارد می‎کنند.

تیره دیکتی بوتیرها : مثل بلاتها و سوسکها در مرحله شفیره‎ای و بلوغ حداکثر آسیب را می‎رساند.

تیره پسوکوپترها : شپش کتاب

تیره کوله اوپترها : (تغذیه منشا گیاهی) آنوبی ئیدها لیکنیدها لارو و حشره بیشترین آسیب را میرساند.

مثل وریلت، درمستیاها، پتی نیداها.

تیره ایزوپترها : موریانه (موریانه‎های کارگر)

تیره دیپترها : مگسها

جوندگان : موشهای صحرایی یا خانگی

کرم کتاب : به لارو صد و شصت نوع سوسک اطلاق می‎شود که در سراسر جهان پراکنده‎اند. این لاروها و سوسکهای بالغ معمولاً به نظر نمی‎آیند. مگر اینکه نهانگاهشان ویران گردد.

بید : قهوه‎ای رنگ است پارچه و پوست گوساله را که به عنوان روکش جلد کتاب به کار رفته می‎خورند (طی تحقیقاتی مشخص شده که پوست بز در مقابل بید مصونیت دارد)

آسیبها : حفظ وحراست از گوهر گرانبهای موجود در کتابخانه‎ها و مخازن و سپردن آن به دست آیندگان از جمله وظائف خطیر یک کتابدار یا آرشیویست می‎باشد. بنابر این آرشیویست یا کتابدار می‎باید پیرامون مسائل حفظ و نگهداری به دانش عمیقی دست یابد تا راهگشای بسیاری از مسائل موجود در این مراکز باشد. به منظور دستیابی به این منظور نخست به آسیبهای مربوطه می‎پردازیم:

حشرات : که به گروه بندپایان تعلق دارند نه تنها کتابهای چاپی را به صورت تفاله درآورده و با رنگین نمودن صفحات کتابها سبب از بین رفتن اسناد با ارزش می‎شوند بلکه بر روی اشخاص مرتبط با اسناد آلوده نیز تأثیر منفی به جا می‎گذارند. در جایی که مردم با سوسکها، حشرات و موریانه‎ها در تماس می‎باشند امکان گزیدگی، تماس با فضولات و ادرار، آلودگی غذا و ایجاد آلرژی و حساسیت وجود دارد.

آفت‌کشهای شایع مصرفی در ایران و تأثیر آنها بر تولید مثل

هومن صدری اردکان1، محمود اعرابی2 و امیر ثروتی 2

عضو هیئت علمی گروه غدد وتولید مثل پژوهشکده ابن سینا

دانشجوی سال پنجم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

امروزه بروز ناباروری و مشکلات فردی و اجتماعی ناشی از آن، به عنوان یکی از مسایل مهم مبتلا به زوجها – علی‌رغم پیشرفتهای تشخیصی و درمانی – مطرح می‌باشد. براساس تحقیقات انجام شده 15% زوجها علی‌رغم تمایل خود، فرزند ندارند و 10% آنها نیز کمتر از تعداد دلخواه خود فرزند دارند. با این حال علت 75% ناباروری مردان و 70% موارد سقطهای خودبخودی، همچنان ناشناخته است و سالانه یک میلیارد دلار هزینه صرف درمان موارد ناباروری می‌شود.

مطالعات اخیر نشان‌دهنده تغییر شاخصهای باروری در چند دهه اخیر می‌باشد؛ به عنوان مثال حجم مایع منی و شاخص sperm count در دهه 1990 نسبت به 1960 میلادی کاهش قابل توجهی پیدا کرده است. بروز این مساله منجر به جلب توجه بسیاری از محققان به تأثیر عوامل محیطی در آن شده است و در این میان آفت‌کشها و سموم شیمیایی با توجه به استفاده وسیع آنها در کشاورزی و منازل، عامل مؤثری در ناباروری می‌باشند؛ به طوری که میزان ناباروری در مردان کشاورز یا شاغل در صنایع تولید کننده آفت‌کشها 10 برابر بیشتر از جامعه نرمال بوده و میزان سقط جنین به علت نقایض مادرزادی در مادران مجاور مزارع کشاورزی مصرف کننده این مواد 40 تا 120% افزایش داشته است. این مساله می‌تواند ناشی از تغییرات هورمونی وابسته به آفت‌کشها و نیز واکنشهای خود ایمنی ناشی از تولید آنتی‌بادیهای خطرناک باشد. براساس آمارهای کشوری، مقدار آفت‌کشهای مصرفی در سال زراعی 81-80 در ایران مجموعاً‌ بالغ بر 23000 تن تخمین زده می‌شود که حدود 80% آن را حشره‌کشها و علف‌کشها و 20% باقیمانده را به ترتیب قارچ‌کشها، کنه‌کشها، نماتودکشها و موش‌کشها تشکیل می‌دهند. در این میان مصرف سالانه حشره‌کشهایی همچون اندوسولفان و دیازینون، علف‌کشهایی مثل آترازین و سیانازین و قارچ‌کشهایی همچون بنومیل از سطح بالایی برخوردار است. بررسی تحقیقات انجام شده درباره اثرات آفت‌کشهای ذکر شده نشان دهنده تأثیر عمده آنها بر شاخصهای تعداد و مورفولوژی اسپرمها و سلولهای تولید کننده تستوسترون از یک سو و بروز موارد سقط خودبخودی، مشکلات قاعدگی و تخمک‌گذاری و بروز نقصهای ژنتیکی در فرزندان می‌باشد. توجه به این مساله به عنوان عامل مؤثر بر تولید مثل می‌تواند به کاهش مصرف بی رویه آفت‌کشها و رعایت نکات ایمنی و حفاظتی منجر گردد.

این مقاله با معرفی آفت‌کشهای شایع مصرفی در ایران و بررسی اثرات آنها بر تولید مثل، راهکارهای مناسب برای پیشگیری از اثرات سوء این مواد و با ایجاد آگاهی در پژوهشگران، زمینه انجام تحقیقات و مطالعات توصیفی و کلینیکی درباره اثرات آفت‌کشهای شایع مصرفی در کشور بر تولید مثل در حیوان و انسان را فراهم می‌نماید.

18 صفحه فایل ورد قابل ویرایش


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.