فایل بای | FileBuy

مرجع خرید و دانلود گزارش کار آموزی ، گزارشکار آزمایشگاه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه و پایان نامه های کلیه رشته های دانشگاهی

فایل بای | FileBuy

مرجع خرید و دانلود گزارش کار آموزی ، گزارشکار آزمایشگاه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه و پایان نامه های کلیه رشته های دانشگاهی

گزارش کارآموزی اصلاح ذرت،سویا ، سورگوم در ایستگاه تحقیقاتی کشاورزی عراق محله

گزارش کارآموزی اصلاح ذرت،سویا ، سورگوم در ایستگاه تحقیقاتی کشاورزی عراق محله در 54 صفحه ورد قابل ویرایش
دسته بندی کشاورزی و زراعت
بازدید ها 8
فرمت فایل doc
حجم فایل 2652 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 54
گزارش کارآموزی اصلاح ذرت،سویا ، سورگوم در ایستگاه تحقیقاتی کشاورزی عراق محله

فروشنده فایل

کد کاربری 6017
کاربر

گزارش کارآموزی اصلاح ذرت،سویا ، سورگوم در ایستگاه تحقیقاتی کشاورزی عراق محله در 54 صفحه ورد قابل ویرایش


فهرست مطالب

عنوان صفحه

تشکر و قدردانی 1

مقدمه 2

ذرت خوشه ای sorghum sp 3

اکولوژی سورگوم 4

خصوصیات گیاه شناسی سورگوم 5

انواع مختلف سورگوم 8

خصوصیات زراعی ذرت خوشه ای 8

عملیات داشت 11

برداشت سورگوم 12

منشاء ، گونه ها و نژادها 16

گیاه شناسی با گلدهی و کنترل گرده افشانی 17

روشهای خودگشنی و تلاقی 18

تولید بذر سورگوم هیبرید 20

هدف های اصلاحی 20

بیماریها 21

ذرت معمولی corn 25

مشخصات گیاهشناسی ذرت 26

اکولوژی ذرت 28

انواع ذرت 29

خصوصیات زراعی 30

موقع کاشت 31

عملیات داشت 33

برداشت 35

برداشت ذرت دانه ای 35

برداشت ذرت برای سیلو 36

بیماریهای ذرت دانه ای ( بلال ) 37

اصلاح ذرت 40

گلدهی و گرده افشانی 41

هدفهای اصلاحی 43

سویا 45

خصوصیات بتانیکی 45

خصوصیات زراعی 46

برداشت سویا 48

آفات سویا 49

گلدهی و گرده افشانی 51

روشهای تلاقی 52

هدفهای اصلاحی 53

منابع 64



مقدمه :

دوره کارآموزی یعنی بکارگیری تمامی آموخته ها و معلوماتی که در طی این چند سال در محیط دانشگاه کسب کرده ایم . یا می توان چنین بیان کرد که دوره کارآموزی تکرار تمام مهارت ها ، از ابتدایی ترین سطوح تا پیشرفته ترین آنها در محیطی خارج از محیط آموزشی می باشد .

بکارگیری فنون و تکنیک های فراگیر شده در محیط کار باعث ثبات هرچه بیشتر این مهارتها در ذهن و سبب ایجاد خلاقیت در انجام مراحل کار کشاورزی می شود.

باتوجه به اطلاعاتی که در دوره کاراموزی بدست آورده ایم با قاطعیت می توان بیان کرد که علم کشاورزی ، پیشرفت بسیار چشمگیری در زمینه علم گیاهپزشکی داشته و به نتایج بسیار خوبی دست پیدا کرده است .

در این گزارش سعی شده است که هرچه بیشتر در رابطه با کاربرد تکنولوژی های علمی جدید در زمینه ی بذر ، ارقام ، و همچنین روشهای مبارزه ای با آفات و بیماریهای مورد بررسی اشاره شود .









ذرت خوشه ای sorghum sp

ذرت خوشه ای گیاه بخصوص مناطق گرم است ولی به علت بازده خوبی که از نظر علوفه و دانه دار و کشت آن در غالب نقاط دنیا متداول است . کشت آن از زمانهای قدیم در هندوستان و آفریقا متداول بوده و در سایر نقاط خشک ونیمه خشک دنیا از این گیاه گرمسیری استفاده های متعددی بعمل می آید و قدمت آن را به 700 سال قبل از میلاد مسیح نسبت می دهند . عمده ترین مصرف سورگوم در تغذیه حیوانات است و موارد استفاده دیگری نیز در تولید موم ، نشاسته ، الکل ، قند ، دکستروز و روغن خوراکی دارد . از دانه سورگوم هم چنین آرد سورگوم نیز تولید می شود . بعلاوه از آن به عنوان مرتع سیلو و علوفه نیز استفاده می شود . در ایران ذرت خوشه ای درمناطق بلوچستان و سیستان و کرمان و بنادر در جنوب کشت و به مصرف تغذیه می رسد .

زراعت سورگوم را در ایران و چین به قرن اول یا کمی قبل از میلاد نسبت می دهند و تقریبا تمام واریته های ذرت خوشه ای که اکنون در آمریکا زراعت می شود از مناطق مختلف آفریقا به آنجا وارد شده است و عمده ترین کشورهای تولید کننده آن کشورهای آفریقایی ، هندوچین ، چین و آمریا و در درجات بعد استرالیا و کشورهای غرب اروپا و آسیای صغیر می باشند . سطح کشت آن را حدود 40 بیلیون هکتار می دانند .





اکولوژی سورگوم

ذرت خوشه ای گیاهی است یک ساله ، بهاره و مخصوص مناطق گرم و خشک و کم آب و برگها و ساقه های این گیاه با مواد مومی پوشیده شده که میزان تلفات آب را کاهش می دهد و به علت کمی سطح برگهای آن میزان آبی را که از طریق تبخیر و تعرق هدر می دهد کم و گیاه قادر است در شرایط گرم و خشک به حالت رکود رفته و با مساعد شدن شرایط مجددا شروع به رشد نماید . بنابراین به خشکی بسیار مقاوم است و با مناطقی که بارندگی آن کم و تابستانهای گرم دارند سازگاری یافته است . زمانی که توسط درجه حرارت بین 5/23 تا 5/28 درجه سانتی گراد باشد محصول خوبی می دهد و در صورتی که در طول گل دادن به بذر نشستن حرارت خیلی زیاد باشد میزان بذر کاهش می یابد . در مناطقی که کشت سورگوم به میزان زیادی رایج است کشت آن را طوری تنظیم می کنند که ریزش بارانهای بهاری شروع شده باشد و رسیدن آن همزمان با شروع فصل خشک باشد . هوای آفتابی و خشک پاییز موجب حفظ رنگ روشن دانه ها و زود خشک شدن آن می شود . رشد آن سریع و در مدت کوتاهی در حدود 50 روز محصول می دهد .

در ضمن سورگوم گیاهی است روز کوتاه و در صورتی که میزان بارندگی 400 تا 500 میلیمتر باشد به صورت دیم کشت می شود در طیف وسیعی از خاکها به خوبی رشد می کند ولی در خاکهای شنی بومی عمیق و حاصلخیز رشد و نمو بهتری دارد و در خاکهای قلیایی مقاومت و تحمل زیادتری از خود نشان می دهد . همچنین در خاکهای سنگین به شرط اینکه به خوبی زه کشی شده باشند نیز به خوبی محصول می دهد و به طور کلی حاصلخیزی خوب ، زه کشی و حرارت مناسب و طولانی سه عامل عمده برای موفقیت در کشت سورگوم است و می توان آن را به صورت علوفه خشک ، علوفه سبز و سیلو و حتی برای چرای مستقیم مورد استفاده قرار داد . در مناطقی که بارندگی زیاد است سورگوم در مقایسه با ذرت دانه کمتری تولید می کند . سورگوم درخانواده گیاهان مانند شتر در جانوران است بدین معنی که می تواند مدت زیادی در مقابل خشکی مقاومت کند ولی بعد از یک آبیاری یا بارندگی مناسب سریعا رشد و نمو نموده و زمان عقب افتادگی را که مواجه با خشکی و کم آبی بوده است جبران می کند و گیاهی است مخصوص نقاط خشک و کم آب از این رو به نام علف شتری نیز نامیده می شود و در چنین نقاطی به خوبی می تواند جایگزین ذرت شود .

خصوصیات گیاه شناسی سورگوم

سورگوم گیاهی است از خانواده Gramine و جنس sorghum که گونه های آن عبارتند از :

1- sorghum versicolor که از نوع وحشی و دارای 10 کروموزوم 10=n2 که اولین بار در آفریقا پیدا شده و گیاهی است یک ساله و علفی .

2- sorghum halo pense که گیاهی است چند ساله و دارای 40 کروموزوم 40=n2

3- Sorghum vulgare یا ذرت خوشه ای اصلاح شده که زراعت آن در سطح وسیع انجام می گیرد و دارای 20 کروموزوم 20=n2 است و کلیه ارقام آن یکساله می باشند.

ذرت خوشه ای معمولی یا sorghum valgare مانند سایر غلات دارای سیستم ریشه های منشعب است . اولین ریشه ای که در موقع جوانه زدن بذر به وجود می آید در تمام دوران رشد و نمو نبات باقی می ماند و تولید ریشه های فرعی زیادی می نماید که به نگهداری و استحکام گیاه کمک می نماید . ساختمان ریشه سخت و دارای رنگ روشن است طول آنها 25 تا 30 سانتی متر و در حالت های استتثنای به یک متر هم ممکن است برسد و پراکندگی آن در اطراف ساقه و در زیر خاک نسبتا زیاد است . ساقه های آن مستقیم و خشن و ضخیم بوده و ساقه اصلی از قاعده خود چندین ساقه تولید می نماید که در تکثیر غیرجنسی می تواند مورد استفاده قرار گیرند . ارتفاع ساقه 60 تا 200 و گاهی تا 600 سانتی متر می رسد . قطر ساقه از پایین به بالا به تدریج کم می شود و فاصله گره ها در پایین کمتر و در بالای ساقه زیاد می شود . گره های پایین خاصیت ریشه زایی داشته و از آخرین گره ها ریشه های فرعی خارج و در زمین فرو می رود .

میان گره هاشیاردار و مغز ساقه محتوی مقداری مواد قندی می باشد و تعداد ساقه های فرعی ممکن است در حد بوته به دو عدد برسد . رنگ ساقه ها بر حسب واریته و محیط رشد ممکن است سبز تا قرمز باشد . در محل هرگره یک برگ می روید که با داشتن نوک تیز و برنده و دندانه دار بودن حاشیه از ذرت متمایز می شود که به طور متناوب قرار گرفته اند .

جمع برگها در ساقه اصلی 16 تا 27 عدد است که واریته های زودرس تعداد برگ کمتری دارند . طول برگها 50 تا 80 سانتی متر و عرض آنها 5 تا 10 سانتی متر است و رگبرگ اصلی کلفت و در زیر برگ برجسته است . برگها دارای غلاف بندی هستند که روی گره ها و میان گره را می پوشاند . سطح برگها صاف و از یک لایه مومی پوشیده شده است .

گل آذین آن خوشه ای و بر حسب نوع ممکن است متراکم یا غیر متراکم باشد . محور گل آذین شیاردار و از محل گره ها خوشه های فرعی خارج می شود . سنبلک ها در گل بصورت جفت دارند که یکی فاقد دم گل و بذر تولید می کند و دیگری دم گل کوتاهی دارد و معمولا عقیم است .

صبح زود یا شبها باز می شوند و رنگ آنها در گونه های مختلف متفاوت است. پرچم ها درمواقع گرم روز خارج می شوند و 95 درصد تلقیح به صورت مستقیم انجام می گیرد. گل کردن از راس خوشه شروع و به طرف قاعده ادامه می یابد و مدت یک هفته تا ده روز به طول می انجامد و در یک گل آذیت ممکن است 6000 سنبلک وجود داشته باشد و حرارت نقش مهمی در گل کردن دارد کمی حرارت ممکن است گل کردن را به تاخیر بیاندازد. دانه یا بذر ذرت خوشه ای گندمه ، گردونک دار و به رنگهای سفید ، قرمز ، قهوه ای ، تا سیاه ممکن است تغییر کند . تعداد دانه در یک خوشه کامل حدود 2000 دانه و وزن هزار دانه آن 25 تا 35 گرم است . پوست دانه نسبتا سخت و در مقابل آفات انباری مقاوم و محتوای تانن و مواد آردی یا نشاسته ای سفید است.

انواع مختلف سورگوم:

ذرت خوشه ای یا Sorghum valgare را از نظر زراعی و نوع استفاده به 5 گروه تقسیم می نمایند :

1- ذرت خوشه ای قندی یا ذرت خوشه ای شیرین sirup sorghum

2- ذرت خوشه ای دانه ای grain sorghum

3- ذرت خوشه ای جاروئی broon sorghum

4- ذرت خوشه ای علوفه ای brass sorghum

5- ذرت خوشه ای علفی grass sorghum

خصوصیات زراعی ذرت خوشه ای :

ذرت خوشه ای که در حال حاضر در سطح وسیعی در مناطق مختلف آمریکا، آمریکای شمالی ، آسیا ، استرالیا که خیلی گرم و خشک بوده و برای زراعت ذرت مناسب نیستند کاشته می شود هر چند بومی مناطق گرم است ولی بسیاری از واریته های آن به آب و هوای نواحی معتدل سازش یافته اند . لیکن خواهان تابستان گرم هستند. محصول زراعت ذرت خوشه ای تقریبا در تمام انواع خاکهایی که میزان PH آنها 5/5 تا 5/8 باشد رضایت بخش است . زمین شنی رسی حاصلخیز را بیشتر طالب است و در زمین سنگین زهکشی شده نیز محصول خوبی می دهد . در زمینهای کم قوه که برای کاشت غلات مناسب نیستند زراعت آن مقرون به صرفه است و علوفه خشک مناسبی از آن به دست می آید. ذرت خوشه ای به خوبی قلیایی بودن و شوری خاک را تحمل می کند .

برای بدست آوردن محصول خوب و رضایت بخش از سورگوم بایستی بستر بذر خوب آماده و بدون علف هرز باشد و طریقه کشت ذرت خوشه ای بر حسب نوع استفاده ای که از آن به عمل می آید متفاوت خواهدبود . و در صورت استفاده به عنوان علوفه سبز یا علوفه خشک و یا سیلو یا بذر و شیوه باید نوع کاشت را با ماشین بذر افشان و کشت ردیفی با در نظر گرفتن فاصله کافی و مناسب تعیین نمود . تا مسئله سهولت کاشت وعملیات داشت و برداشت با حداکثر محصول و یا جوش بیشتر در نظر گرفته شده باشد . تعداد عملیات لازم برای آماده شدن خوب بستر بذر به شرایط مزرعه آب و هوا بستگی دارد. بطور کلی باید زمین را در پاییز به عمق 20 تا 25 سانتی متر شخم زده و همزمان کود مورد نیاز را داخل خاک نمائیم.




ذرت معمولی corn :

کشف این گیاه از قرنها پیش در آمریکا رایج و تا کشف آمریکا در سایر مناطق وجودنداشت و پس از آن به سایر کشورها برده شد . ذرت یکی از با ارزش ترین گیاهان زراعی و بعنوان سلطان غلات معروف است و تولید آن در جهان بعد از گندم و برنج می باشد و سالیانه بیش از یکصدو بیست میلیون هکتار از اراضی جهان به کشت ذرت اختصاص دارد که حدود نیمی از آن در آمریکا کشت می شودو چه از نظر مقدار محصول و چه از نظر ارزش غذایی دارای اهمیت خاصی است . دانه آن به مصرف خوراک انسان و دام و علوفه سبز آن نیز به صورت تازه و سیلو شده یکی از بهترین غذاهای دامی است .

کریستوف کلمب در اولین مسافرت خود به آمریکا در سال 1492 ذرت را در اراضی وسیعی مشاهده کرد که اهالی آن سرزمین از دانه آن تغذیه می کردند . درهنگامی که ذرت در آمریکا شناخته شده بوئد کشورهای اروپا و آفریقا از آن اطلاعی نداشتند و درکشورهای آسیایی هم آثار و شواهدی حاکی از وجود این گیاه در دوره قبل از کلمب بدست نیامده است . در هنگام ورود اروپائیان به آمریکا ذرت گیاه اصلی در کشاورزی بومیان آمریکا بوده است که به وسیله کریستف کلمب به اسپانیا برده شد و پس از چند سال از اسپانیا به جنوب فرانسه ، ایتالیا ، شمال آفریقا برده شد و از سابقه زراعت آن در ایران اطلاع صحیحی در دست نیست .

مشخصات گیاهشناسی ذرت :

ذرت دارای ریشه های افشان قوی و انبوه و در عین حال سطحی است و می تواند به استقامت گیاه کمک نماید . ریشه اولیه ذرت که بعد از جوانه زدن بذر تولید می شود 3 تا 5 عدد است و در عمق 3 تا 5 سانتی قوی خاک ریشه های ثانویه به تعداد زیاد و حدود 20 عدد از گره های در عمق خاک خارج می گردد . همچنین از گره هایی که در سطح خاک قراردارند نیز ریشه های خارج و وارد خاک می شوند . مجموعه ریشه ها بطرف عمق زمین و اطراف پراکنده شده و بتدریج بر طول آنها اضافه می گردد که ممکن است تا عمق 2 تا 3 متری خاک نفوذ نمایند . ساقه ذرت مانند سایر گیاهان تیره غلات بند بند و بودن انشعال است . این ساقه ها راست دارای ارتفاع 2 تا 5 متر بوده و در شرایطی ممکن است تا 8 متر برسد. فاصله بین گره های ساقه متفاوت ممکن است 6 تا 20 سانتی متر باشد و بطور کلی ارتفاع بوته به گونه یا زودرسی آن مربوط است . ضخامت ساقه ذرت حدود 3 سانتی متر و حدود 8 تا 12 میان گره دارد که میان گره پایین ساقه کوتاهتر و میان گره بالای ساقه بلندتر است . برگ ذرت از محل گره ها خارج می شود و از دو قسمت پهنک و غلاف تشکیل شده است که غلاف بدور ساقه پیچیده شده و پهنک برگ بطول 30 تا 80 سانتی متر و گاهی 150 سانتی متر بوده و عرض آن در حدود10 سانتی متر و ضخامت 2 میلی متر می باشد . تعداد برگهای ذرت بطور متوسط 12 تا 18 است که ارقام زودرس تعداد برگ کمتر و ارقام دیررس برگ بیشتری دارند.

گل های نر و ماده درذرت جدا از هم ولی بر روی یک پایه قرار دارند و بنابراین گیاهی است یک پایه یا monoique . آرایش گل های ماده در محل گره ها و در بغل گره ها و گل های نر در انتهای ساقه قرار دارند . سنبله ماده از یک محور اصلی قطور تشکیل شده که روی آن سنبلک ها در ردیف های منظمی قرار گرفته اند . هر سنبلک دارای دو گل است که فقط گل بالائی بارور می شود . مجموعه آرایش گلهای ماده بوسیله غلافی که پوست بلال نامیده شده است از محل تخمدان گلها میله بلند و باریکی بنام خامه خارج می گردد که روی آن کلاله ظریف و کرکداری وجود دارد .

و از راس پوسته در بلال خارج می گردند این میله ها که به ریش ذرت معروف می باشند برای تولید به مدت زمانی حدود 5 تا 10 روز احتیاج دارند . تعداداین مجموعه یا بلالها در هر بوته بر حسب واریته و گیاه متفاوت و از یک تا 12 عدد می باشد که طول هر بلال بین 5/1 تا 60 سانتی متر است .گلهای نر به صورت خوشه در انتهای ساقه اصلی قرار داشته که در روی خوشه های متعدد آن در سنبلچه بلند و کوتاه بطور منظم قرار گرفته و هر سنبلچه دارای دو گل و هر گل دارای 3 پرچم است که گرده افشانی بصورت غیرمستقیم انجام و درصد کمی نیز ممکن است بطور مستقیم صورت گیرد. پرچمها می توانند مقدار زیادی گرده تولید نماید که به وسیله باد به گلهای ماده همان گیاه یا سایر پایه های منتقل می گردد و بلافاصله بعد از قرار گرفتن روی کلاله شروع به جوانه زدن نموده و پس از 20 دقیقه فقط یک میله گرده به تخمدان می رسد . دانه ذرت میوه ایست گندمه و رنگ آن بسته به ارقام مختلف متفاون واز سفید ، زرد ، قرمز ، ارغوانی تا سیاه تغییر می کند . وزن هزار دانه آن 100 تا 400 گرم است .

اکولوژی ذرت :

ذرت در خاکهای لولی که دارای عمق کافی بوده و نرم و هوادار و زهکشی شده و از نظر هوموس و مواد آهکی غنی باشد بهترین رشد را خواهد داشت . اراضی خیلی سنگین وسله دار و اراضی خیلی شنی و سبک برای کشت ذرت مناسب نیستند ولی در صورتیکه زمین های شنی سبک کود داده شده باشند بر اراضی رسی و مرطوب ترجیح دارند . بهترین ph برای رشد ذرت 5/5 تا 7 یعنی خاکهای کمی اسیدی تا خنثی و در خاکهای قلیائی نیز در صورتیکه آبیاری شود قادر به رشد می باشد .

این گیاه در دوره رشد احتیاج به حرارت و گرمای زیاد داشته و در مناطقی که تابش خورشید زیاد در تابستان گرم دارند بهترین عملکرد دانه را دارد . شروع جوانه زدن زمانی است که درجه حرارت محیط بین 6 تا 10 درجه باشد و بعد از سبز شدن درجات حرارت پایین و نزدیک به صفر را تحمل نمی کند . در طول دوران رشد مناسبترین درجه حرارت برای ذرت بین 20 تا 30 درجه سانتی گراد است . نیاز حرارتی ذرت های زودرس 1500 تا 1800 درجه و ذرت های دیررس حدود 2300 درجه می باشد .

ارتفاع زیاد از سطح دریا باعث دیررسی و کم شدن درجه رسیدن ذرت می گردد ولی در صورتیکه تا ارتفاع 300 متری از سطح دریا کاشته شود بخوبی رشد ونمو نموده و می رسد

همچنین در عرض های جغرافیایی مختلف بعمل می آید. این گیاه به آب نسبتا زیادی نیاز دارد و در صورتیکه میزان بارندگی 600 تا 700 میلی متر در سال و پراکندگی ان برای رشد و نمو ذرت مناسب باشد می توان آنرا بدون آبیاری به محصول رساند . مقدار آب مواد نیاز نسبت به تغییرات درجه حرارت و نوع خاک متفاوت و از زمان کاشت تا برداشت حدود 5000 متر مکعب در هکتار است . طول دوره رشد ذرت بر حسب آب و هوا و درجه حرارت و زودرس یا دیررس بودن واریته متفاوت و بین 90 تا 240 روز می باشد گیاهی است روز کوتاه و یکساله و نمو آن در روزهای بلند باعث افزایش تعداد برگ و دیررسیدن بلال می شود و با کوتاه شدن روز گل دادن آن جلو می افتد و نمو شاخ و برگ آن کند می شود .

انواع ذرت :

1- ذرت سخت یا بلوری flint corn

2- ذرت دندانه ای یا دندان اسبی dent corn

3- ذرت آردی یا نشاسته ای flour corn

4- ذرت پاپ کورن یا ذرت بوداده pop corn

5- ذرت شیرین sweet corn

6- ذرت غلاف دار pod corn

7- ذرت مومی waxy corn

خصوصیات زراعی :

زمینی که برای کشت ذرت در نظر گرفته می شود باید بصورتی آماده شود که ذرات خاک یکنواخت دارای مواد غذایی کافی در تمام قشر زراعتی و ضمن برخورداری ازعمقی یکنواخت در تمام قسمتها رطوبت کافی در زمین موجود باشد تا ریشه بتواند بخوبی و در اعماق خاک نفوذ نموده گسترش یابد . برای رسیدن به این منظور باید زمین پس از برداشت محصول شخم خورده و همراه با شخم مقدار 30 تا 40 تن کود دامی در هر هکتار بخش و در بهار و قبل از کاشت عملیات تکمیل تهیه بستر بذر را انجام داده پس از آماده شدن بستر بذر می توان با استفاده از بذر افشانهای مختلف اقدام به کشت نمود.

کودهای شیمیایی مورد لزوم ذرت بر حسب نوع خاک و میزان کود مصرفی برای محصول قبلی متفاوت و می توان مقدار 200 تا 300 کیلوگرم در هکتار سوپرفسفات یا فسفات آمونیوم و 80 تا 120 کیلوگرم پتاس خالص را همراه با شخم یا عملیات تکمیلی قبل از کاشت در زمین پخش نمود. احتیاج ذرت در مراحل اولیه به کود ازته کم و به مرور افزایش می یابد که مقدار مورد لزوم حدود 140 تا 160 کیلوگرم ازت خالص در هر هکتار و موقع پخش آن در دو نوبت نیمی در موقع کاشت و نیمی دیگر موقعی است که ارتفاع بوته ها به 30 تا 40 سانتی متر رسیده باشد. بذری که برای کشت انتخاب می گردد باید قبلا ضدعفونی گردد تا از سرایت بیماریهای قارچی جلوگیری شود . تهیه بستر خوب و انتخاب بذر مناسب در تامین محصول رضایت بخش نقش سازنده دارند . تهیه بستر سطح باعث تامین شرایط مناسب برای جوانه زدن و رشد گیاه جوان می شود . اگر بستر بذر ناهموار و کلوخه دار باشد و خلل و فرج بزرگ در خاک زیاد باشند سطح تماس بذر با خاک کم شده و حرکت آب به طرف بذر کند می شود . از طرف دیگرعملیات شخم زیاد باعث از بین رفتن ساختمان خاک شده و خلل و فرج بسیار کوچک در خاک باعث جلوگیری از حرکت مناسب آب و هوا می شد . عملیات زیاد باعث فشرده شدن خاک شده و پس از بارندگی در سطح خاک سله تشکیل می شود . بنابراین باید عملیات به صورتی انجام شود که شرایط مطلوب جهت جوانه زدن را تامین شرایط برای سبز کردن و رشد گیاه جوان مهیا، قابلیت جذب آب در خاک افزایش یافته ، مقدار آب مورد نیاز برای رشد گیاه در خاک افزایش یابد و بالاخره کنترل علف های هرز امکان پذیر می گردد.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.