فایل بای | FileBuy

مرجع خرید و دانلود گزارش کار آموزی ، گزارشکار آزمایشگاه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه و پایان نامه های کلیه رشته های دانشگاهی

فایل بای | FileBuy

مرجع خرید و دانلود گزارش کار آموزی ، گزارشکار آزمایشگاه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه و پایان نامه های کلیه رشته های دانشگاهی

تحقیق بررسی اصول سیم کشی هوایی

تحقیق بررسی اصول سیم کشی هوایی در 33 صفحه ورد قابل ویرایش
دسته بندی فنی و مهندسی
بازدید ها 2
فرمت فایل doc
حجم فایل 17 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 33
تحقیق بررسی اصول سیم کشی هوایی

فروشنده فایل

کد کاربری 6017
کاربر

تحقیق بررسی اصول سیم کشی هوایی در 33 صفحه ورد قابل ویرایش


مقدمه :

انرژی الکتریکی تولید شده در نیروگاه برقی ،توسط سیمهای هوایی و یا کابلهای زمینی و فشار قوی به محلهای مصرف هدایت می شود . در این مورد سیم کشی هوایی ارزانتر و مناسبتر است .

ولتاژهای فشار قوی در پستهای ترانسفورماتور داخل شهر معمولاً به ولتاژ 230/ 400 ولت تبدیل شده و از آنجا توسط سیم های هوایی و یا کابلهای زمینی فشار ضعیف به مصرف کننده رسانده می شود .

در شهرهای برای رعایت مسائل حفاظتی و تا قدری مسئله زیبایی بهتر است که از سیستم گرانتر یعنی کابل کشی زیرزمینی جهت رساندن انرژی به مصرف کننده ها استفاده نمود . ولی در روستاها و شهرهای کوچک می توان از سیستم ارزانتری (سیم کشی هوایی) استفاده کرد . سیم کشی هوایی در داخل محلات معمولاً برای ولتاژ 250 ولت (بین فاز و زمین ) می باشد .

در این پروژه به شرح مواد و وسائل مورد مصرف و همچنین نکاتی که باید در سیم کشی هوایی رعایت شوند ، می پردازیم .

1- سیم های هوایی :

جنس سیمهای هوایی معمولاً از مس بوده و در مواردی نیز از آلومنیوم استفاده می شود . سیمهای آلومینیومی بایستی دارای 5/99 % درصد آلومینیوم خالص باشند .این در صد خلوص باعث جلوگیری از خورده شدن و از بین رفتن سیم می شود . به غیر از این نوع ،سیم دیگر نیز از جنس آلومینیوم و یا آلیاژ مرغوب مصرف می شود .که به نام آلدری (aldrev) معروف است و از 7/99 % درصد آلومینیوم خالص و تقریباً 5% 0 سیلیسم و کمتر از 3% 0 آهن تشکیل شده است . استحکام، خاصیت انبساط و دوام سیم آلدری به طور نسبی بالا می باشد . این سیم در مقابل خوردگی درست مانند آلومینیوم خالص مرغوب ، مقاوم می باشد . برای فواصل زیاد تا 45 متر از سیمهایی از جنس دیگر که قدرت تحمل آن 228 کیلو پوند می باشد ، استفاده می شود.



مقره ها

سیمهای شبکه برق بوسیله وسائل عایقی که آنها را مقره می نامیم از لحاظ الکتریکی از یکدیگر و همچنین از پایه ها و تجهیزات نگهدارنده آنها (جا مقره ای یا اتریه) مجزا می شوند .

برای تعیین اینکه عایقی مقره قابل استفاده هست یا نه خواص مکانیکی و الکتریکی آنرا در نظر گرفت . معمول ترین ماده عایق جهت مقره ها شیشه و چینی است . این دو ماده معایب نیز دارند . چینی قادر به تحمل فشارهای زیاد است اما اگر نیروی کششی بر آن اعمال نمائیم می شکند یعنی عایق مقره بکار می بریم باید توجه داشته باشیم که نیروهای وارده بر آن نیروی فشار باشد نه کششی . این مطلب به طور کلی در مورد شیشه نیز صادق است با اینکه مقره های شیشه ای برای ولتاژ های پائین مناسب اند ، اما چنینی به علت در دسترس بودن آن ، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد . چینی در مقایسه با شیشه دارای دو مزیت و برتری می باشد .

1- در مقابل تغییرات حرارتی بیشتر از شیشه مقاومت می نماید یعنی در مقابل درجه حرارت خیلی بالا یا خیلی پایین ، مقره چینی نمی شکند.

2- چینی به شکنندگی شیشه نیست و در حین نصب و انتقال بسادگی شکسته نمی شود .

بر اساس مطالبی که گفته شد انواع مقره هایی که در خطوط بکار می رود دارای مشخصات مخصوص می باشند از میان انواع مقره های چرخی ، سوزنی و بشقابی را نام برد که مقره های بشقابی بسته به نحوه قرار گرفتن آنها در شبکه ، مقره آویز و یا مقره کششی نیز نامیده می شوند . اما در میان تمام آنها اخیراً در شبکه های فشار ضعیف 400 ولتی تنها از مقره های چرخی استفاده می شود ، به شرح این نوع مقره های چرخی استفاده می شود، به شرح این نوع مقره می پردازیم .

الف - مقره های چرخی یا قرقره ای : مقره های چرخی در حال حاضر در ایران مورد مصرف دارند که شامل چند نوع می باشند که اختلاف آنها در اندازه و قدرت عایقی آنهاست . ما در اینجا تنها از دو نمونه آن نام می بریم که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد .

نمونه اول : این مقره از چینی قهوه ای براق ساخته می شود و چنانچه در شکل 4 دیده می شود طول آن 54 میلیمتر و قطر خارجی آن 1/57 % میلیمتر و دارای یک سوراخ به قطر5/17 % میلیمتر برای میله مقره می باشد . شعاع شیار آن برای عبور سیم 1/11% میلیمتر خواهد بود و دارای خصوصیات الکتریکی زیر می باشد. ولتاژ جرقه در هوای خشک 20 کیلو ولت و ولتاژ جرقه در هوای مرطوب 8 کیلو ولت .

حداکثر قدرت تحمل این مقره زیر بار مکانیکی فشاری 990 کیلو گرم است .

نمونه دوم : این مقره هم از چینی قهوه ای براق ساخته شده است . طول آن 2/76 % میلیمتر و قطر خارجی آن 4/97 % میلیمتر دارای یک سوراخ به قطر 5/17 میلیمتر برای عبور میله مقره و شعاع شیار آن برای عبور سیم ، 5/17 میلیمتر خواهد بود و دارای خصوصیات الکتریکی زیرمی باشد .

ولتاژ جرقه در هوای خشک 25 کیلو ولت

ولتاژ جرقه در هوای مرطوب 12 کیلو ولت

و حداکثر قدرت تحمل این مقره زیر بار مکانیکی فشاری 1360 کیلوگرم می باشد .

ب: مقره های چرخی دو شیاره

تمام مشخصات آنها نظیر مقره های یک شیار بوده و اختلاف آنها تنها در تعداد شیارشان می باشد . در نوع شیاره می توان دو سیم را به طور متقاطع برروی آن قرار داد ، همچنین در انشعابات ، استفاده از این نوع مقره اصولی تر می باشد .

مقره های مهاری - در شبکه های فشار ضعیف برای نصب مهارهای لازم در خطوط ، از مقره مخصوص مهار برای جدا سازی یا عایق کردن سیم مهار از شبکه استفاده می شود در اینجا از انواع مقره های مهاری که در ایران رایج است معرفی می نمائیم . این مقره مهاری بشکل مکعب مستطیل بوده و طول آن 108 میلیمتر و قطر خارجی شیارهای آن 73 میلیمتر و قطر سوراخ جهت عبور سیم مهار از آن 2/22 میلیمتر است .

این مقره از جنس چینی با قدرت کششی 5450 کیلو گرم ساخته شده و خصوصیات الکتریکی آن به قرار زیر می باشد . شکل (5-4)



فلش (شکم ) سیم

بایستی توجه کرد که سیمهای هوایی دارای یک انحناء می باشند که با آن فلش یا شکم سیم گفته می شود . در هنگام سیم کشی توجه به مقدار فلش ضروری می باشد زیرا در اثرتغییرات جوی این مقدار نیز تغییر نموده و سبب تغییر فاصله آزاد سیمها می شود .

در نتیجه بی توجهی به آن باعث ایجاد خطراتی در شبکه خواهد شد . به همین دلیل با توجه به شرایط محیط از نظر باد و باران و برف و یخ و درجه بندی حرارت ، برای سیمهای با مقاطع متفاوت در نقاط مختلف ، فلش خاصی بدست می آید که معمولاً مقادیرمحاسبه شده در جدول و یا منحنی های استاندارد تنظیم می شود .

منحنی های (5-4 ) . (6-4) و(7-4) مقدار فلش را برای سیمهای که مورد استفاده آنها در شبکه زیاد می باشد ، درجه حرارتهای مختلف نشان می دهد.

محکم کردن سیمهای هوایی

برای کشیدن و محکم کردن سیمهای هوایی از دستگاه مخصوصی به نام چرخ قورباغه که با خواص قرقره های مرکب کار می کند استفاده می شود . برای این کار سیمهای مسی ابتدا توسط گیره های سادهای به نام قورباغه ای گرفته و سپس کشیده می شود .

برای محکم کردن سیمهای آلومینیومی بایستی دقت شود که سطح سیم زخمی نشود . به همین دلیل به خاطر سطح تماس کم گیره های قورباغه ای از آنها استفاده نمی شود . البته از این نوع گیره در مورد سیمهای مسی نیز می توان استفاده نمود .

همچنین بایستی دقت شود که سیم های آلومینیومی برروی زمین کشیده نشوند ، بدین جهت در هنگام کشیدن ، آنها را برروی قرقره های چوبی که بر پایه های عایق سوارند قرار می دهند . این قرقره های بایستی طوری در مسیر قرار بگیرند که در موقع سیم کشی ، سیمها از روی قرقره نیفتند .


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.